Több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezünk a közúti, vasúti és vízi szállítási rendszerek szervezésében.

Legyen szó közlekedési koncepciók kidolgozásáról, vasútüzemi átvilágításról, vagy személyközlekedési rendszerek fejlesztéséről, a Revelator csapata készséggel áll megbízói rendelkezésére!

Közúti fuvarozó partnereink visszatérő megbízóink, ha a hatékonyság növeléséről, vagy az önköltség csökkentéséről van szó.

Büszkék vagyunk vasúti tapasztalatainkra és az ezen a területen szerzett szakismeretünkre, tanácsadói jártasságunkra. Ezt mi sem támasztja alá jobban, mint a régió vezető vasútvállalataival – MÁV csoport, ÖBB csoport, DB csoport – fennálló több mint tíz éves múltra visszatekintő együttműködésünk.

Cégünk ügyvezetője tengerészkapitányi minősítéssel rendelkezik, így a vízi szállítási rendszerek tervezésében és fejlesztésében is otthon vagyunk: a Mahart csoportot is ügyfeleink között tudhatjuk.

Kínálatunk a közlekedésüzemi és fuvarozási tanácsadás területéről többek között:

  • Fejlesztési stratégiák alkotása
  • Innováció a közúti, vasúti és vízi szállításban
  • Kombinált fuvarozási szolgáltatások (közút-vasúti, közút-vízi) fejlesztése
  • Közlekedési koncepciók kidolgozása
  • Multimodális logisztikai központok, konténerterminálok tervezése, innovatív fejlesztése
  • Személyközlekedési rendszerek (közúti, vasúti) értékelése, fejlesztése
  • Vasútüzemi átvilágítás, fejlesztési lehetőségek feltárása
  • Kikötői technológia fejlesztése

LOADSafe

A közúti fuvarozás során alkalmazható minősített rakodási, rakományrögzítési rendszer, mely a helytelen rakományrögzítésből adódó balesetek, büntetések és azok következményeinek garantált megelőzése érdekében jött létre. Minden olyan logisztikai szereplőnek ajánlott, aki az áru közúti járműbe rakodásával és az áru közúti szállításával kapcsolatban felelősségre vonható.

Mit tartalmaz a LOADSafe rendszer?

A LoadSafe komplex rakodási, rakományrögzítési rendszer, amely egymásra épülő modulok segítségével garantálja a balesetek és büntetések megelőzését:

1. LOAD:Train’ modul

Oktatási modul, amely a rakományrögzítés minden lényeges vonatkozását ismerteti, a jogi környezettől a fizikai alapismereteken át a gyakorlati megoldásokig.

Az oktatást kiegészíti egy tankönyv, melynek szerkezete és tartalma megfelel a VDI 2700 irányelvek által előírt oktatási rendszernek, így alkalmas az érintett dolgozók vizsgára való felkészítésére és vizsgáztatására is.

Az eredményes vizsgát követően a Német Mérnökegyesület (VDI) által elfogadott német nyelvű bizonyítványt állítunk ki, mely a hatóságok előtt is igazolja a rakományrögzítési ismeretek meglétét.

2. LOAD:Manu’ Modul

Ez a modul a vállalat igényei alapján létrehozott rakodási kézikönyv, melynek használatával biztosítható, hogy a konkrét árutovábbítás alatt álló jármű rakományának raktérben való elhelyezése az MSZ EN 12195-1:2010 szabvány és a VDI2700 irányelvek vonatkozó fejezeteinek megfelelően történjen.

Ehhez megalkottunk egy számítógépes modellt, melynek segítségével a VDI 2700 irányelvben szereplő fizikai és mechanikai függvények könnyen értelmezhetők, így a vállalat igényei szerinti termékek rögzítéséhez szükséges eszközök meghatározása nem igényel további bonyolult számításokat.

A rakodási kézikönyv a modell alapján biztosítja, hogy a rakatsúlytól függő rögzítéstechnikai megoldásokat az operatív tevékenységet végző munkatársak mindig megfelelően tudják használni.

3. LOAD:Cert’ Modul

A modul egy általunk létrehozott protokoll, amely a LOAD:Train’ és a LOAD:Manu’ modulokra épülve biztosítja, hogy a rakomány rögzítésének minden lépése koordinálva és dokumentálva legyen oly módon, hogy ez a napi operatív munkavégzést ne zavarja. A dokumentáció része a fuvarkísérő okmányoknak is, és megfelel az MSZ EN 12195-1:2010 szabvány „C” mellékletében foglaltaknak.

Kapcsolat

Revelator Logisztikai, Informatikai és
Vezetői Tanácsadó Kft.

Székhely, iroda: 9022 Győr, Liszt Ferenc u. 40.
E-mail: info@revelator.hu